Over mij

Marco Nieuwenhuize

coach, Trainer, Business Consultant

In 1996 was Marco Nieuwenhuize een van de eerste professionele Nederlandse organisatieadviseurs die het enneagram introduceerde in zijn werk op het gebied van teambuilding, organisatieontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en coaching. Marco Nieuwenhuize is trainer in de tradities van enneagramspecialisten Helen Palmer en David Daniëls, Don Richard Riso en Russ Hudson, en Kathy Hurly en Theodore Donson.

Na een aantal verschillende sales- en marketingfuncties in nationale en internationale bedrijven, ben ik in 1992 als zelfstandig organisatieadviseur en bedrijfstrainer begonnen.In 1996 ben ik, op mijn eigen reis naar persoonlijke ontwikkeling, het enneagrammodel tegengekomen. Dit model had direct mijn diepe interesse en inmiddels heb ik een grondige ervaring met de werking van het enneagram opgebouwd.


In eerste instantie gebruikte ik het model voornamelijk als tool bij teamontwikkeling en coaching. De laatste tien jaar gebruik ik het model ook bij begeleiding van cultuur- en organisatieontwikkelingstrajecten.


In de eerste fase worden bedrijfsmissie en visie bepaald: waar wil de organisatie naar toe? Vervolgens worden doelen vastgesteld om deze missie te kunnen bereiken. Daarna worden de benodigde competenties bepaald die nodig zijn om de visie te kunnen realiseren. In de vierde en laatste fase wordt een tijdsplanning en communicatieplan uitgewerkt.


Het enneagram als procesmodel laat in iedere fase van het traject zien waar de kwaliteiten en waar de aandachtspunten van team en organisatie liggen. Het model zorgt ervoor dat mensen dezelfde visie gaan delen, dat ze empatisch vermogen ontwikkelen voor interne en externe klanten, dat ze creatief worden in doelen en deze met een duidelijke planning ook echt haalbaar maken.


Mijn kracht is de mensgerichte begeleiding van teams en organisaties in tijden van verandering. Opdrachtgevers komen uit salesgerichte organisaties zoals KLM, Achmea, Bruna, Prénatal en Ahold. Ook werk ik voor zorggerichte organisaties, ziekenhuizen, GGZ, gemeenten, Universiteiten en particulieren.


Bent u geïnteresseerd in wat ik en het enneagram voor u of uw bedrijf kunnen betekenen, neem dan contact met me op via email marconieuwenhuize@gmail.com of maak telefonisch een vrijblijvende afspraak 06-435 458 12