De INDIVIDUALIST, ROMANTICUS


Type Vier


Vier in werksituatie


VIERen kunnen hun kwaliteiten op het gebied van kunst (muziek, de schone kunsten, dans) en het geschreven of gesproken woord (poëzie, romans, journalistiek, lesgeven) gebruiken om anderen te inspireren, te beïnvloeden of te overtuigen. Veel VIEREN worden psycholoog of counselor om anderen te helpen het beste in zichzelf naar boven te halen. Sommigen runnen een klein bedrijf waar ze trots op zijn. Vaak nemen VIERen een alledaags baantje om hun creatieve bezigheden te kunnen betalen.

VIEREN kunnen zeer prestatiegericht zijn. Deze drang komt vaak voor uit de veronderstelling dat een druk werkschema de depressie zal verdrijven. Iedere VIER heeft de neiging zijn of haar prestaties een uniek tintje te geven. Een VIER houdt niet van routinewerk. Een VIER is liever vernieuwend bezig dan de massa te volgen.


De VIER

* Wil werk waarmee hij zich kan onderscheiden. Een baan die creativiteit eist of zelfs genialiteit, een excentrieke presentatie, een unieke benadering van het zakenleven.

* Wil op het werk gerespecteerd worden voor persoonlijke visie en ideeën.* Produktiviteit is afhankelijk van gemoedstoestand. Als het emotionele leven van de VIER de overhand krijgt, verslapt de aandacht voor het project. Als de VIER een liefdesaffaire heeft, kan dit zijn arbeid belemmeren.

* Wil op het werk verbonden zijn met specifieke autoriteiten, met diegenen die bekend staan om hun kwaliteiten in plaats van met diegenen die populair zijn.

* Voelt zich vernederd door 'gewoon' werk, waar elke VIER weer iets anders onder verstaat. Voor de ene VIER is dat tuinieren, voor de ander in een winkel staan.

* Voelt zich geroepen werk te doen dat grote emotionele betrokkenheid vraagt: activist tegen dierenmishandeling of vrijwilliger bij de telefonisch hulpdienst voor 's nachts.

* Is agressief en bitter tegen concurrenten of collega's uit dezelfde branche. Voelt zich aangetrokken tot succesvolle mensen die werkzaam zijn buiten de eigen interessesfeer.

* Floreert niet in een werkomgeving die een nauwe samenwerking vereist met anderen die meer kwaliteiten hebben, meer waardering krijgen of beter betaald worden.